Roots In The Park Festival

Roots In The Park 2015
John Hiatt komt met zijn volledige band naar Nederland. Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer/songwriter in Nederland optrad. Op 27 juni speelt John Hiatt een exclusief Nederlands concert op Roots in the Park in Utrecht. Ook zal de Ben Miller Band optreden. De komende weken volgen nog diverse andere namen.

Het was 1989 toen John Hiatt ook in Nederland doorbrak met de wereldhit ‘Have a little faith in me’. Inmiddels staat zijn naam in beton gegoten als één van de grootste blues- en americana singer-songwriters ter wereld. John Hiatt ontving awards en onderscheidingen en werd in 2014 voor zijn laatste album ‘Terms Of My Surrender’ nog twee keer genomineerd voor een Grammy Award. Zijn werk als songsmid liegt er niet om: Bob Dylan, Eric Clapton, BB King, Bonnie Raitt en Iggy Pop zijn maar een aantal van de artiesten die nummers van John Hiatt hebben gecovered.
Met zijn band, The Combo, heeft John Hiatt de reputatie zijn publiek bij de lurven te grijpen. Met zijn ruwe, whiskey doordrenkte, stem klinkt Hiatt intens en meeslepend om vervolgens rockend en opzwepend uit te pakken.
Of zoals een Amerikaans dagblad onlangs schreef: "HE PROWLS THE STAGE, DELIVERING THE BLUESY STUFF IN A WHISKEYBURN HOWL, SHOUTING THE ROCK STUFF AND FRONTING A FORMIDABLE BAND THAT CAN TURN ON A DIME, FROM BALLADS TO BOMBAST."

Ook is de Ben Miller Band bevestigd. Meerdere keren gingen ze mee op wereldtournee met ZZ Top. Waarom? Omdat Billy Gibbons ze ontdekte én groot fan van ze werd. Misschien was je er wel bij in de HMH toen ze als voorprogramma bij ZZ Top zo’n 5500 man ondersteboven speelden. ‘Wie zijn die gasten? Dit is écht goed’ gonsde het in de zaal.
Gitaar, banjo, one-string washtub bass, drums, trombone, mandoline, electrisch wasbord én eetlepels zijn de werktuigen die deze bikkelharde arbeiders van de blues- en rootsmuziek op het podium ter hande nemen.

Maar dit is nog lang niet alles, ook The James Hunter Six, Marc Broussard, Dayna Kurtz en vele anderen zullen optreden tijdens Roots in the Park 2015. Ga naar rootsinthepark.nl voor meer info en de volledige programmering!

Sorry, geen resultaten gevonden voor 'Roots In The Park Festival'

Probeer je zoekopdracht aan te passen of browse voor events in de onderstaande categorieën.

Browse per Categorie