Doorgaan naar inhoud

Diverse data in september / Kasteeltuinen Arcen

Elfia

Evenementen

0 Resultaten

Helaas, we hebben geen evenementen gevonden

Over

Wat is Elfia?

Twee keer per jaar vindt het grootste kostuumevenement van Europa plaats in en rond twee van de mooiste kastelen van Nederland: kasteel De Haar en kasteeltuinen Arcen. Twee keer per jaar reizen tienduizenden bezoekers uit vele Europese landen naar het 'Kingdom of Elfia', zoals het droomfestijn ook wel wordt genoemd. 

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Het terrein van de Elfia is open voor iedereen, maar er zijn wel beperkingen voor rolstoelgebruikers en minder-validen omdat sommige delen moeilijk(er) begaanbaar zijn met een rolstoel. Op het terrein zijn toiletten voor mindervaliden aanwezig.

FAQ

Vanwege de coronamaatregelen heeft de gemeente Venlo en de Veiligheidsregio ons gevraagd om het aantal bezoekers met meer dan de helft per dag te beperken. Wel mogen we 1 extra dag open. Omdat het aantal tickets hierdoor beperkter is, en wij meer Elfianen een kans willen geven om Elfia te kunnen bezoeken, hebben wij besloten geen weekendtickets te verboden. Uiteraard is het mogelijk  om voor meerdere dagen tickets te kopen, maar wij stimuleren het niet.

Vanwege de coronamaatregelen is Elfia genoodzaakt om met tijdsloten te werken. Dit betekent dat niet iedereen tegelijk naar binnen kan komen. Bezoekers komen gespreid binnen in tijdsloten van een half uur: tussen 9 en 11 uur ’s ochtends. Ben je eenmaal binnen, dan kan je zo lang blijven als je wilt, tot sluitingstijd. Op beide dagen sluit Elfia om 8 uur ’s avonds. Als je een ticket koopt, dan kan je een toegangstijd selecteren die nog beschikbaar is.

Om vanwege de coronamaatregelen bezoekers bij binnenkomst meer te spreiden, zijn de openings- en sluitingstijden in overleg met de gemeente aangepast. Elfia Arcen gaat in het weekend open om 9 uur. Sluitingstijd op alle dagen is 8 uur ’s avonds:
19 september 2020 : 09:00 – 20:00 uur
20 september 2020 : 09:00 – 20:00 uur

Iedereen bezoekt Fairy Nights zoals hij of zij dat zelf wil. Verkleed of niet verkleed, dat maakt niet uit. Het bevordert uiteraard wel de sfeer als bezoekers in kostuum komen.