Doorgaan naar inhoud
FISCHER-Z

Pop/Rock

FISCHER-Z Tickets

2 Resultaten

Nederland

2 evenementen

Over FISCHER-Z

Fischer-Z is één van de grote Britse art-pop / new wave bands uit de jaren ’80. John Watts is de componist, zanger en later ook producer van de band die wereldwijd hits scoorde met onder andere Marliese, The Worker, Remember Russia, The Perfect Day en So Long.

Door de fraaie melodielijnen en de dominante rol van de toetseninstrumenten leunde Fischer-Z enerzijds tegen de puurste 80's-pop aan, terwijl de band tezelfdertijd ongegeneerd schatplichtig was aan de grote melody-wizzards van de jaren '60. Het leek de formule voor Eeuwig Hip te zijn...

In 1981 ging de groep echter uiteen, waarna frontman John Watts onder zijn eigen naam solo verder ging. In 1987 besloot hij de draad toch weer op te pakken en onder de oude naam Fischer-Z een nieuwe band op te richten. Mooie tournees volgden, en nu is John Watts weer in zijn eentje verder gegaan.
In mei gaat Fischer-Z daarom nog één keer solo op het podium en speelt Watts nummers van de best verkochte albums: Word Salad, Going Deaf For A Living en Red Skies Over Paradise. Alle FZ klassiekers dus, gemixt met zijn fraaiste eigen solo-werk, plus een tipje van de sluier van zijn nieuwe, binnenkort te verschijnen cd. Een interessante combinatie dus deze avond van stadionwaardige en intieme zaken!

Een uitgelezen kans om te genieten van die aangename kruising van hoog kwalitatief jeugdsentiment en tijdloos goede muziek.