Doorgaan naar inhoud
 1. Home
 2. Muziek
 3. Jazz/Blues
 4. Ibrahim Maalouf
Ibrahim Maalouf

Jazz/Blues

Ibrahim Maalouf Tickets

2 Resultaten

Datumselectie

Nederland

2 evenementen
 • Nov
  10
  Zo 20:30
  Paradiso Grote Zaal - AmsterdamIbrahim Maalouf
  Beperkte beschikbaarheid
  Tickets
 • Nov
  11
  Ma 20:15
  TivoliVredenburg - UtrechtIbrahim MaaloufUitverkocht
  Tickets

Over Ibrahim Maalouf

In 2015 komt Ibrahim Maalouf naar Nederland om met zijn quintet een eerbetoon te brengen aan de grootste Arabische ster van de twintigste eeuw, Umm Kulthum.

Umm Kulthum, ook wel Oum Kalsoum, is de beroemdste en meest geliefde zangeres uit de Arabische wereld. In 2015 is het veertig jaar geleden dat 'the Star of the East', zoals ze in Egypte werd genoemd, overleed. Aanleiding voor de trompettist Maalouf om bij dit verlies stil te staan en de zangeres een hommage te brengen.

Ibrahim Maalouf combineert drie verschillende werelden. Na een klassieke opleiding ontwikkelde hij zich tot jazztrompettist, en als jazztrompettist laat hij zich beïnvloeden door de Arabische muziek Maalouf wordt gezien als een van de grootste vernieuwers in de jazz en op de trompet; zijn instrument heeft een speciaal vierde ventiel waarmee hij de Arabische toonladder kan spelen.

Maaloufs muzikale leven begon met de stem van Umm Kulthum, en al een aantal jaar liep hij rond met het plan om een eerbetoon aan deze heldin uit zijn jeugd te brengen. Dat plan brengt hij in november live ten uitvoer, samen met pianist Frank Woeste, saxofonist Rick Margitza, bassist Scott Colley en drummer Clarence Penn.