Doorgaan naar inhoud
John Mayall

Jazz/Blues

John Mayall Tickets

0 Resultaten

Helaas, we hebben geen evenementen gevonden

Over John Mayall

John Mayall is al 81 jaar, maar de godfather van de blues staat nog steeds op het podium. Mayall was een van de vaandeldragers van de Engelse bluesscene in de jaren 60. Grootheden zoals Eric Clapton, voormalig Rolling Stones gitarist Mick Taylor en Fleetwood Mac’s Peter Green hebben hun eerste stappen gezet bij John Mayall’s invloedrijke band de Bluesbreakers.

In de jaren 80 en 90 werd John Mayall steeds populairder na het succesvol uitbrengen van dynamische albums als Behind The Iron Curtain, Chicago Line, A Sense of Place en de met Grammy genomineerde Wake Up Call.

In 2008 begon het jaren lang toeren zijn tol te eisen en besloot Mayall om definitief een streep onder de Bluesbreakers te zetten. Vrij snel daarna, in 2009, werd John Mayall benaderd door Eagle Records om een nieuw album op te nemen. Hij pakte dit project met beide handen aan en zette gelijk daarna een nieuwe band op. Samen met deze band maakte hij binnen twee dagen het album Tough. John Mayall is naar eigen zeggen gelukkiger dan ooit met zijn nieuwe band.

Onlangs is het nieuwe album A Special Life uitgekomen, een blues-album "that rocks from start to finish" waarop Mayall en zijn band terug gaan naar hun roots. Drie nieuwe songs van Mayall zelf, eentje van bandleden Greg Rzab, Rocky Athas en Jay Davenport, plus een handvol blues-favorites van enkele grootheden uit het vak, waaronder Albert King en Jimmy Rogers.