Doorgaan naar inhoud
Maceo Parker

Jazz/Blues

Maceo Parker Tickets

1 Resultaten

Nederland

We hebben geen evenementen in Nederland gevonden

Neem eens een kijkje over de grens

Internationale evenementen

1 evenementen

Over Maceo Parker

Maceo Parker heeft zichzelf weten te onderscheiden door middel van buitengewone muzikaliteit en pure ambitie. Deze onvermoeibare saxofonist heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op soul, funk en jazz.

Het unieke geluid van James Brown is een groot deel te danken aan het talent en de inspiratie van Maceo Parker. Hij heeft niet alleen een immens groot repertoire aan muziek, maar ook een grote invloed op diverse muziek genres. Maceo Parker’s muziek combineert soul, funk, jazz en Rhythm and Blues zonder de traditie van de diverse genres te verloochenen.

Door zijn samenwerking met soul en jazz artiesten als James Brown, George Clinton en Bootsy Collins naast popgroepen als Living Colour, Bryan Ferry, The Red Hot Chili Peppers en The Dave Matthews Band wist Maceo Parker een groot publiek te bereiken met zijn bijzondere sound. Maceo Parkers muziek blijkt een bron van inspiratie in de hip hop scene en is een van de meest gesamplede artiesten ooit. Op het podium komt hij het beste tot zijn recht, waar hij zijn grenzeloze energie en passie de ruimte geeft om zijn publiek volledig in te palmen.

De laatste twee decennia geniet Maceo Parker een wervelende solo carrière waarin hij een nieuw funk generatie opvoedt met zijn frisse en diverse muziek. Hij navigeert moeiteloos tussen 60s soul, 70s freaky funk, mellow jazz en hip hop.