Doorgaan naar inhoud
 1. Home
 2. Muziek
 3. Wereldmuziek
 4. Sofi Tukker
Sofi Tukker

Wereldmuziek

Sofi Tukker Tickets

6 Resultaten

Datumselectie

Nederland

1 evenementen
 • Nov 27
  Nov
  27
  Wo 20:30
  Maassilo - RotterdamSofi Tukker
  Beperkte beschikbaarheid
  Tickets

Internationale evenementen

5 evenementen
 • Nov 25
  Nov
  25
  Ma 20:00
  Gibson - Frankfurt am Main, DuitslandSofi Tukker
  Tickets
 • Dec 01
  Dec
  01
  Zo 20:00
  Markthalle - Hamburg, DuitslandSofi Tukker
  Tickets
 • Dec 02
  Dec
  02
  Ma 20:00
  Carlswerk Victoria - Köln, DuitslandSofi Tukker
  Tickets
 • Dec 03
  Dec
  03
  Di 20:00
  Technikum - München, DuitslandSofi Tukker
  Tickets
 • Dec 12
  Dec
  12
  Do 20:00
  Tempodrom - Berlin, DuitslandSofi Tukker
  Tickets
6 van de 6 evenementen geladen

Over Sofi Tukker

In 2016 brak het New Yorkse duo Sofi Tukker plotsklaps door met viralhit Drinkee, een likkebaardend lekkere kruising tussen indiepop, latin en 90s house. Sindsdien hebben Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern ruimschoots bewezen dat die hitgevoeligheid (en de opeenvolgende Grammy-nominatie) geen toevalstreffer is.

Ook Best Friend, met Nervo, the Knocks en Japanse zangeres Alisa Ueno, en het debuutalbum Treehouse bleken een schot in de roos: media als Pitchfork, The Fader, The New York Times en Noisey waren stuk voor stuk lyrisch. Dat de naam een Nederlands tintje heeft, is overigens niet uit de lucht gegrepen. Hawley-Weld verbleef een tijdje in Nederland toen zij met Halpern liedjes begon te schrijven door middel van lange Skype-sessies.

De twee muzikanten hadden overigens geen doordacht plan om door te breken in de popmuziek. Halpern wilde eerst profbasketballer worden toen een ziekte hem dwong om zijn revalidatietijd eens te besteden aan muziekproductie. Ook Hawley-Weld had pech met haar gezondheid: ze belandde vier maanden in een rolstoel. In plaats van Netflix-bingen besloten ze samen een bandje te beginnen: noem het een gevalletje 'nuttig tijdverdrijf'. En wie zegt dat een avondje onweerstaanbare, dansbare indiepop dat niet is? Juist!