Doorgaan naar inhoud

Pop/Rock

Tom Jones

Evenementen

11 Resultaten

Nederland

5 evenementen

Internationale evenementen

6 evenementen
11 van de 11 evenementen geladen

Over

Over Tom Jones

Tom Jones heeft een brede interesse in muziek. Hoewel hij bekend werd dankzij hits als ‘It’s Not Unusual’, ‘Kiss’, ‘Delilah’, ‘What's New Pussycat’, ‘I’ll Never Fall In Love Again’ en ‘If I Only Knew’, is hij vooral een rocker met een echte rhythm and blues ziel. Hij is een relevante artiest gebleven met het album 'Reload' uit 1999 als bestverkochte album (5 miljoen exemplaren) uit zijn toen 35-jarige carrière. Sindsdien speelde Jones een belangrijke rol in de serie ‘Red White & Blues’ van Martin Scorsese en bracht in 2004 een album met roots rock ‘n roll uit met Jools Holland, in 2008 gevolgd door zijn studioalbum ‘24 Hours’. Een cruciaal hoogtepunt in zijn carrière, met veel zelfgeschreven nummers die een beeldende beschouwing geven op zijn rijke leven.

In 2010 kwam een verandering van muzikale richting met de release van zijn 39e studio album, ‘Praise & Blame’. De mantra van het album, dat geheel live werd opgenomen in Peter Gabriels studio in het Engelse Bath, was ‘terug naar de basis’. Het resultaat toont een zanger op de top van zijn kunnen, waarbij de nummers opwindende uitvoeringen in Jones en zijn band naar boven haalden.

Volgend op het succes van ‘Praise & Blame’, verscheen in mei 2012 'Spirit In The Room', wat de zanger opnieuw ontdaan van alle opsmuk laat horen. Bovendien bevat het album een gevarieerde keuze in schrijvers, zoals onder meer Richard Thompson, Leonard Cohen, Paul Simon en Paul McCartney.

Sir Tom is met recht een levende legende. Hij wordt verwelkomd in zalen over de hele wereld, van clubs tot arena's. Zijn onweerstaanbare show doorkruist muzikale tijdperken en genres en spreekt zowel jong als oud, man als vrouw en mainstream als cutting edge aan. Als Godfather van de moderne soul, gaat het bij Tom Jones altijd al om de kracht van het lied en de kracht van de stem.

FAQ

Tom Jones komt op dinsdag 22 juni 2021 naar Nederland met zijn 'A Celebration'-tour.

Tom Jones geeft op 22 juni 2021 een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Voor het concert van Tom Jones zijn enkel zitplaatsen en rolstoel- en begeleidersplaatsen verkrijgbaar. Zitplaatsen zijn beschikbaar in diverse rangen en prijscategorieën.