Doorgaan naar inhoud
 1. Home
 2. Muziek
 3. Pop/Rock
 4. Venice
Venice

Pop/Rock

Venice Tickets

4 Resultaten

Datumselectie

Nederland

3 evenementen
 • Apr 15 2020
  Apr
  15
  2020
  Wo 20:15
  De Doelen - Willem Burgerzaal - RotterdamVenice
  Tickets
 • Apr 19 2020
  Apr
  19
  2020
  Zo 20:30
  SPOT/De Oosterpoort, Grote Zaal - GroningenVenice
  Tickets
 • Apr 23 2020
  Apr
  23
  2020
  Do 20:15
  Muziekgebouw Eindhoven - EindhovenVenice
  Tickets

Internationale evenementen

1 evenementen
 • Mei 02 2020
  Mei
  02
  2020
  Za 21:00
  Amager Bio - København S, DenemarkenVenice (US)
  Tickets

Over Venice

Nadat de Amerikaanse band Venice hun European Fall tour eind vorig jaar om prive omstandigheden moest verplaatsen is de band volgende maand terug in Nederland om de schade in te halen. Ook verrassen ze de fans met een nieuw mini album ‘Lucky 7 - Part One’ EN een een verzameling van classic Venice songs, onder de titel ‘Venetian Vinyl’ voor het eerst op vinyl (2LP).

Venice
De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kip en Pat Lennon die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië.
Nederland is voor de Lennons hun home away from home. De band verwierf hier door de jaren heen een grote schare trouwe fans. Klassieke Venice hits als Think Again en The Family Tree zijn jaarlijks terug te vinden in de hoogste regionen van onze Top 2000 en de band werd in Nederland beloond met onder meer een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest. De afgelopen jaren heeft de band bijna non-stop getourd (onder meer een stadion tour met PinkFloyd frontman Roger Waters). Daarnaast werkten ze aan nieuw materiaal en leverden de bandleden bijdragen aan tribute albums van rock iconen als Crosby, Stills, Nash & Young, Bruce Springsteen en Don Henley.

Lucky 7 - Part One Voor de opnames het nieuwe mini album ‘Lucky 7 - Part One’ zijn de zeven oorspronkelijke Venice-leden voor het eerst in 25 jaar in de studio herenigd. Drummer Scott Crago en toetsenist Monroe Jones verlieten de band net na de release van het debuut album mid jaren 90. De eerste koos voor een carriere bij de Eagles, de tweede vertrok naar Nashville en schopte het tot Grammy Award winning producer.
Eind vorig jaar keerden ze terug naar California om samen met de Lennon broers en bassist Mark Harris het Venice van begin jaren ‘90 te doen herleven.