Doorgaan naar inhoud
Zucchero

Pop/Rock

Zucchero Tickets

4 Resultaten

Nederland

2 evenementen

Internationale evenementen

2 evenementen

Over Zucchero

Adelmo Fornaciari, beter bekend als de Italiaanse zanger Zucchero, kent een lange en diverse carrière. Al in 1983 neemt hij zijn eerste studioalbum ‘Un Po di Zucchero’ op. In de tussentijd scoorde hij hits met onder andere Donne, Senza una Donna, Diamante en Il Volo en verkocht hij als één van de grootste Italiaanse artiesten meer dan 30 miljoen albums wereldwijd.

In Italië is Zucchero reeds een fenomeen als hij in 1988 het album Blue’s uitbrengt met hulp van onder andere Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. Van dit album komt de single 'Senza Una Donna', die ook buiten de Italiaanse landgrenzen op veel populariteit kan rekenen. In 1991 verschijnt 'Senza Una Donna' als duet met Paul Young. Deze versie voerde de hitlijsten aan in heel Europa en de Verenigde Staten en betekent de definitieve internationale doorbraak van Zucchero.

Een ander hoogtepunt kent de zanger in Nederland als hij in 2004 het album Zu & Co. uitbrengt, waarin hij duetten zingt met grote artiesten als Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Miles Davis en Sting. Het jaar erop volgt een Nederlandse versie van Zu & Co. met daarop het nummer 'Blue'; een duet met Ilse DeLange.