Amsterdam

Met onder anderen Ziggo Dome, Paradiso, Melkweg en de AFAS Live is Amsterdam een walhalla voor muziekliefhebbers van ieder genre. Jaarlijks is er het Amsterdam Dance Event (ADE) waar ongeveer 100 clubs aan deelnemen, waaronder de onderstaande venues.

Midden in het bruisende centrum van Amsterdam liggen twee wereldberoemde poppodia op de spreekwoordelijke steenworp afstand van elkaar. Beide gevestigd in historische gebouwen en al decennia lang een begrip voor artiesten wereldwijd: de Melkweg en Paradiso.

De Melkweg is gevestigd in het enige overgebleven fabrieksgebouw aan de Amsterdamse grachtengordel: een voormalige suiker- en, later, melkfabriek. In het historische gebouw vind je twee concertzalen, een filmzaal, een theaterzaal en een expositieruimte, die onafhankelijk van elkaar of in combinatie gebruikt kunnen worden.

In de Melkweg staan gevestigde namen naast nieuw talent en krijgen opkomende stromingen de kans een breed publiek te bereiken. De diversiteit in programmering en publiek, in combinatie met de verschillende ruimtes en de bijzondere locatie, maken de Melkweg al jaren een unieke plek.

In 1967 kraakte een groep jongeren een ‘kerkgebouw’ in het centrum van Amsterdam om een eigen plek te hebben om uit te gaan. Een jaar later werd het officieel en was Paradiso een feit. Tussen toen en nu liggen heel wat roemruchte jaren met legendarische optredens van o.a. Rolling Stones, Prince, U2 en Nirvana.

Naast de grote zaal met een capaciteit van 1500 man, heeft Paradiso ook een bovenzaal waar 250 mensen in kunnen. Hier speelt opkomend talent en artiesten die net voor hun doorbraak staan. Zo zijn o.a. Franz Ferdinand en Kings of Leon begonnen in de kleine zaal van Paradiso.

Sinds 2001 maakt de AFAS Live haar credo 'Live will never be the same!' meer dan waar. De locatie biedt jaarlijks aan ruim 600.000 bezoekers een compleet en onvergetelijk avondje uit. De zaal wordt geroemd om haar goede geluid en is dan ook meerdere malen genomineerd voor de felbegeerde Pollstar Award als beste internationale concertlocatie.

De AFAS Live is dè locatie waar enerzijds muziekliefhebbers van live muziek en entertainment een totaalbeleving ervaren en dat anderzijds een platform biedt voor organisatoren van evenementen met een B-t-B of B-t-C karakter.

De Ziggo Dome is de nieuwste venue in het Amsterdam ArenA gebied. Op 16 april 2010 gaf Roel van Velzen het allereerste concert direct nadat eerste paal was geslagen. Marco Borsato verzorgde op 24 juni 2012 de officiële opening.

In de jaren daarna stonden de grootsten der Aarde al in de Ziggo Dome, maar het eind is nog lang niet in zicht. Jaarlijks komen er steeds meer groepen en artiesten bij die de harten van de fans gaan stelen en die ongetwijfeld zijn of haar plaatsje in de Ziggo Dome gaan opeisen.

De strak vormgegeven 'Black Box' bestaat uit zes lagen: kelder, begane grond en twee ringen met tribunes over vier verdiepingen. Er kunnen maar liefst 17.000 bezoekers in. Hiermee kan de Ziggo Dome zich meten met de O2 arena in Londen.

Bekijk meer

Aanbevolen

697 Events in Amsterdam 697 Events

Filter resultaten
Filter resultaten
Categorieën
Datum
Voorradig
Filter resultaten Artiesten
 • Billy Bob Thornton & The Boxmasters

 • Melkweg

  Amsterdam

 • Verkoop via Ticketmaster gestopt
  Meer info
 • KOVEN - Butterfly Effect [Album Launch]

 • Melkweg

  Amsterdam

 • Verkoop via Ticketmaster gestopt
  Meer info