9 Resultaten

Datum Selectie

Nederland

Er zijn geen aankomende evenementen in Nederland

Er zijn andere evenementen beschikbaar

Internationale evenementen

9 evenementen
9 van de 9 evenementen geladen

Over Alex Vargas

Soms loop je een talent tegen het lijf die om de één of andere reden nog niet wereldberoemd is. Alex Vargas is er zo één, met een stem die wel een doorbraak móet forceren.

Die doorbraak was er een aantal jaar geleden eigenlijk al. Met zijn band Vagabond had Vargas een platencontract op zak en een album uit. Maar creatief gezien was het niet bevredigend voor de muzikant. "Het rommelde tussen mij en de producer. Ik wilde meer rock maken en hij pop. Nu is dat niet erg, maar popmuziek wordt alleen goed als je er écht voor kiest en dat wilde ik niet. Het resultaat was een album dat klonkt als een meidengroep met mijn stem. Echt niet goed.”

Vargas koos er dan ook voor weer alleen te gaan werken, wat heb weer terug bij af bracht. "Dat was eigenlijk wel lekker. Ik kon helemaal opnieuw op zoek naar mijn identeit. Gewoon rustig aan en voelen waar mijn hart licht." Die zoektocht is terug te horen op zijn eerste EP. "Toen ik vorig jaar het nummer Howl (tevens de naam van de EP) schreef voelde ik waar ik heen wil: geaard en dichtbij. Ik baseer mijn muziek op het lied, mijn stem en een gitaar of piano. Ik werk vanuit het principe dat alles wat daarbij komt echt een aanvulling kan zijn, maar niet hoeft. Daarom speel ik live ook alles akoestisch. Als iets live en akoestisch werkt is het écht goed."
Advertentie