Doorgaan naar inhoud
 1. Home
 2. Muziek
 3. Indie
 4. Electric Six
Electric Six

Indie

Electric Six Tickets

3 Resultaten

Datumselectie

Nederland

3 evenementen
 • Nov 14
  Nov
  14
  Do 20:15
  TivoliVredenburg - UtrechtElectric Six
  Tickets
 • Nov 15
  Nov
  15
  Vr 19:30
  Gebr. de Nobel - LeidenElectric Six
  Tickets
 • Nov 16
  Nov
  16
  Za 20:30
  Poppodium Q-Factory - AmsterdamElectric Six + support
  Tickets

Over Electric Six

Op 20 november speelt de Amerikaanse band Electric Six in Metropool in Hengelo. In 2003 scoorde de band hits in de alternative charts met Danger! High Voltage en Gay Bar. De hits gaven de band een cultstatus en een fanatieke schare fans.

Electric Six kende in haar carrière vele bezettingswisselingen maar zanger Dick Valentine is altijd het boegbeeld van de band uit Detroit geweest. Zijn ietwat merkwaardige verschijning en podiumpresentatie geeft de show van het zestal iets extra’s zoals al eerder te zien was in Metropool waar de band in 2012 ook al eens te gast was. Het publiek werd destijds getrakteerd op een integrale uitvoering van het album “Fire” waar ook de twee eerder genoemde hits op staan. De nummers zullen deze avond ook ongetwijfeld op de setlist prijken, naast recenter materiaal van het vorig jaar verschenen album Human Zoo.

Eerder dit jaar bracht de band een album met coverversies van bekende nummers uit. De nummers werden uitgezocht door fans van de band. Het kan dus ook zo maar zijn dat deze avond ineens Easy Lover van Phil Collins en Phillip Baily of Everywhere van Fleetwood Mac voorbij komt, natuurlijk geheel in Electric Six-stijl.